Mer penger!

FrP og Siv Jensen kritiserte i nyhetene i går regjeringen for å bruke for lite penger på et Norge i “forfall” under oppseilingen til forhandlingene for neste års statsbudsjett. Løsning: å bruke stadig mer penger av oljefondet.
Når Siv Jensen spør om man ikke heller vil overlate et velholdt land til sine barn istedet for å overlate et forfallent land med mange penger på bok, virker det jo som om svaret er enkelt, og tilsynelatende skal det ikke finnes grenser for hvor mange penger man kan bruke av fondet.

Jo, det virker jo som en så god ide og en enkel løsning på et vanskelig problem at det jommen er rart ingen rødgrønne har tenkt på det før. Og jeg sitter der og tenker: det må virkelig være fint å bo FrP-verden, hvor alt er så enkelt og greit. Men jeg tenker også at det er ganske bra at Siv Jensen ikke er finansminister. Visstnok er ikke jeg noen samfunnsøkonom, men til og med jeg har vett nok til å forstå at det fins noe som heter konjunkturer, og at usannsynlige mengder med friske oljepenger som blir sprøytet inn i samfunnet vil skyve hele den liberale markedsøkonomien (som høyresiden er så glad i) ut av balanse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s