Slækk lørdag

Det er rart hvordan en hel dag kan gå forbi uten at man gjør så veldig mye fornuftig.

I dag skulle jeg jobbe hele dagen med eksamensoppgaven min i arbeidsgeografi om norske fagforeninger og grønn omstilling fra petroleumssektoren.

Vekkerklokken stod på halv ni. Så ble det slumring. Så ble det lang frokost. Så ble det spasertur til Torshov for å finne en dings vi trenger til ølbryggingen, nærmere bestemt til å koble vannet fra dusjen til kjøleelementet som skal kjøle ned ølen etter at vørteren er kokt (så vi slipper å bære den 25-liters kjelen ned fire etasjer for å koble den på hageslangen i bakgården)

Jeg skulle ha en slik:

Overgangsnippel

Jeg endte opp med dette:

_DSC0326

Hemm… Tja. Jeg vet ikke om det kommer til å funke, men det er verdt et forsøk.

På kjøpet fikk jeg lære kanskje tidenes morsomste norske ord: OVERGANGSNIPPEL! Det var nemlig det jeg egentlig skulle ha. Tenk litt på det. Overgangsnippel. Rørleggere må ha det artig, gitt.

Deretter var det litt skolearbeid før det plutselig var tid for å lage middag. Og mesteparten av kvelden etter det gikk med på å slappe av i sofaen med strikketøy og film (The grand Budapest hotel: estetisk fin, men forøvrig ikke så mye å skryte av).

Middagen var ekte lørdagsmiddag: hjemmelaget pizza.<3

Martin stod for pestoen mens jeg laget pizzadeig.

_DSC0299

En hel basilikum går med når man først skal lage pesto

_DSC0305

Her er de andre pestoingrediensene: hvitløk, rømme, pinjekjerner, parmesan og olivenolje (og salt og pepper).

Det som er deilig med å lage pizza hjemme, er at man kan putte akkurat hva man vil oppi deigen. Vanligvis er pizzadeiger laget av 100 prosent siktet hvetemel, noe som jo bare gir oppblåst mage og veldig lite næringsstoffer. Men hjemme kan man putte oppi masse annet godt, sånn som emmer, havremel og kruskakli. Da blir det med ett noe helt annet!

_DSC0303

Det er så flott at Holli mølle produserer så bra utvalg av økologisk korn, spesielt gamle kornsorter som har andre smaker og egenskaper enn vanlig industrimel.

I tillegg til pestoen toppet vi pizzaen med tomatpure, ferske tomater, soltørkede tomater, chili, hvitløk, sopp, rødløk, purre, mais, pepperoni, hvitost og mozzarella. NAM!

_DSC0313 _DSC0317 _DSC0320

Helt OK med en slækk lørdag av og til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s