Juleølet flaskes

På søndag hadde juleølet vårt, som vi brygget for tre uker siden, godgjort seg på gjæringskaret lenge nok. Så da var det tid for å putte det på flaske.

Ølen hadde tatt finstasen på for anledningen:

_DSC0566

Gjæren hadde tydeligvis hatt litt av en fest der inne. Det var masse gjær i bånn og et tjukt lag på toppen hvor det har boblet godt. Med andre ord: ingenting i veien med trivselsfaktoren denne gangen!

Smaken levde kanskje ikke helt opp til forventningene vi fikk da vi smakte på vørteren etter bryggingen, for da var det bare så utrolig lovende! Men ingen usmak heller, så heldigvis har den klart seg fint gjennom gjæringen, og sannsynligvis blir den litt kraftigere og bedre etter noen uker på flaske (håper vi).

_DSC0571

Ølen ble først helt over i et annet kar for å få bort mesteparten av gjæren og tilsette sukkerlaken. Vi brukte samme sukker som under bryggingen. Ser ikke kandissukker utrolig fint ut?

_DSC0578

Alt må selvfølgelig være helt rent og desinfiseres etter alle kunstens regler. Ellers blir gjerne ølen litt artigere enn planlagt.

_DSC0568 _DSC0569

Når sukkeret er blandet i, er det bare å flaske i vei!

_DSC0585

Garvede hjemmebryggere putter ølen direkte på fat. Dermed slipper man både flaskevasking og hardt arbeid med korkemaskinen. Men så avansert er altså ikke vi.

_DSC0590 _DSC0591

Men det ser jo fint ut til slutt da.

_DSC0584

P.S. Da vi brygget forrige gang, flasket vi også noen få flasker av den mislykkede brown ale-en fra gangen før, bare for å sjekke at den ikke ble bedre med litt lagring. Det kan jeg skrive under på at det IKKE ble. Tvert imot smakte det nesten mer eder og galle enn tidligere. Vi satser på at neste brygg vi smaker blir bedre!

_DSC0574

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s