Røde pulsvarmere i alpakka silke

Det er noen uker siden jeg kjøpte disse to fantastisk fine nøstene. Nå er de blitt til pulsvarmere!

_DSC0286

Jeg kjøpte to nøster, for å være sikker på å få nok garn til ett par. Og det ble meeer enn nok. Jeg strikket faktisk *tada* fire!

_DSC0732

Var veldig stolt over å klare å få så mye ut av fire nøster, men helt til slutt var det da altså akkurat litt for lite. Dermed fikk ett av parene en fin liten hvit kant av restegarn istedenfor. Haha. Men det funket jo bra!

Det første paret har det mest kompliserte mønsteret, og oppskriften fins her. 66 masker, pinne 2,5. Jeg har strikket disse en gang før for lenge siden, og fulgte da mønsteret til punkt og prikke (de hvite til venstre).  Nå droppet jeg heklekanten øverst og nederst, fordi jeg syntes det fort så så sjuskete ut. Selv om de røde pulsvarmerne ble en del mindre enn de hvite (tynnere garn), så ble også de, i likhet med de gamle, litt for løse syns jeg. Hvis du ikke strikker veldig stramt, vil jeg kanskje anbefale å gå ned fra pinne 2,5 til 2.

_DSC0739

_DSC0740

Dette er det eneste av de fire parene som har hull til tommelen. Etter hvert har jeg kommet fram til at jeg liker uten hull best, spesielt nå på vinteren, for da kan man gå med de inne uten at de er i veien, og ute kan man ha votter utenpå.

Sånn ser de ut på: (og sånn blir bildene når jeg skal fotografere meg selv med en hånd!)

_DSC0744

De neste er ganske mye enklere. 60 masker, pinne 2,5. 2 kantmasker i hver side og ellers vrangbord med to masker vrang og fire masker rett så langt man vil. De passet ganske fint!

_DSC0745 _DSC0746

På de neste tok jeg utgangspunkt i flettemønsteret fra det første paret, men forlenget hver flette med to omganger på midten. 60 masker, pinne 2,5, fem fletter. Første pinne med mønster var: 1 kantmaske, 4 vr, 4 r, 8 vr, 4 r, 8 vr, 4 r, 8 vr, 4 r, 8 vr, 4 r, 4 vr, 1 kantmaske. Disse ble de trangeste, og satt godt på uten å være ubehagelige.

_DSC0748 _DSC0749

Til sist paret med restegarnet på toppen :)
62 masker, pinne 2,5. Mønsteret består at ti firkanter x 6 masker + en kantmaske i hver side, og er ganske enkelt. Men de rette og vrange maskene kan være litt forvirrende når man strikker fram og tilbake og derfor må tenke “omvendt” annenhver gang.

_DSC0752

Mønsteret fra rettsiden blir slik:
1. omg: 1. maske r, de 5 neste vr
2. omg: 1. og 2. m r, de neste 4 vr
3. omg: M 1-3 r, m 4-6 vr
4. omg: M 1-4 r, m 5-6 vr
5. omg: M 1-5 r, m 6 vr
6. omg: Alle rett
7. omg: Alle vrang
Gjenta :)

Øverst og nederst: tre masker rille.

Disse pulsvarmerne ble litt løsere, så dersom du ikke strikker veldig stramt, kan du vurdere å kutte ned fra ti til ni firkanter så det bare blir 56 masker.

_DSC0753

Ganske enkle og veldig fine julegaver!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s