Jul i Nordfjord

Barndomshjemmet er lagt ut for salg og er tomt og forlatt. Dermed skal jeg for første gang i mitt 26 år gamle liv, ikke feire jul hjemme.

Istedenfor feirer vi jul i Nordfjord, hvor det nye og store huset er, og hvor “byen” kun er en snau 6 og en halv timers biltur unna. Hit kom jeg for et par dager siden, og etter 11 (!) timer på buss i fra Oslo (ingen har sagt at nordvestlandet har en praktisk lokalisering), var det deilig å komme fram til denne utsikten.

_DSC0958

I utgangspunktet er det jo veldig rart å ikke skulle feire jul hjemme. Men det blir ekstra rart å feire jul i et hus som ikke er ferdig. Nå er underetasjen (med kjøkken, stue, bad og et par soverom) ferdig, og loftet så godt som ferdig (har brukt de siste dagene på å prøve å innrede litt i loftsetasjen, som du kan se på bildet under), mens hovedetasjen midt i mellom fremdeles er det glade kaos av trevirke, isolasjon, og vegger og tak uten bekledning. Det gir jo det hele en noe spesiell ramme for julefeiringen, men på den andre siden er det kanskje en morsom start på nye juletradisjoner i et nybygget hus.

_DSC0980

Altså blir juleforberedelsene blandet med litt ymse utpakking. Dagens prosjekt var å prøve å koble til det gamle musikkanlegget som har vært med på flyttelasset fra Askøy. For et ledningkaos! Musikkutstyr var jommen ganske mye mer komplisert i gamle dager. Det har jo selvsagt sin sjarm, men vi fikk litt av et problem med å prøve å finne ut hvor alle ledningene skulle. Vi kom bare halvveis, så resten får komme på plass i morgen.

_DSC0982

Nå lukter det kjempegodt av julebakst her, og det hjelper masse på julestemningen. Reidun og Kjerstin baker krumkaker!

_DSC0974 _DSC0977 _DSC0978

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s