Hei 2016!

Shit, det er et nytt år allerede! Hvor ble høsten av?

Syns det bare var et par uker siden jeg kom tilbake fra Etiopia og det var lenge igjen til jul. De siste månedene har tiden rett og slett bare flydd forbi, og jeg har flydd med den. Høsten gikk med til jobbing, klimaforhandlinger og å komme seg i hus i ny leilighet. Men nå når det nye året har begynt, kjenner jeg at jeg er veldig glad og veldig klar for det. Jeg tror dette året blir skikkelig fint, og fullt av gode minner!

_DSC0175

Julen har vært skikkelig deilig med noen gode og avslappende dager hjemme i Nordfjord, og de første dagene av det nye året har vært fantastisk. Nyttårsaften ble en ordentlig søskenfeiring i leiligheten i Oslo, og vi spiste et herlig måltid med pinnekjøtt og karamellpudding. Første gang jeg har laget pinnekjøtt helt selv, og det gikk jo kjempebra! Og Reidun sin karamellpudding ble helt himmelsk. Karamellpudding er en helt genial dessert egentlig. Søt og god, men ikke for mektig, og glir lett på plass mellom alt det andre i magen. Veldig praktisk :)

De to første dagene i januar er blitt brukt til å gjøre utelukkende hyggelige ting og slappet av. Martin har feiret jul i Trøndelag og kommer ikke tilbake før på mandag, så jeg har hatt masse kvalitetstid helt aleine og tilbragt uforskammet mange timer i sofaen med filmer og strikketøy. Har også fått gjort en del småting i leiligheten som er blitt utsatt en stund, og fått ryddet litt. Veldig deilig å starte et nytt år med ting litt mer på stell enn de var før.

Ikke minst har Reidun og jeg bakt lefser! Snakk om å starte 2016 med stil. Reidun hadde kjøpt en ny, stor og fancy takke som bare ropte etter å bli testet ut, og i går lagde vi ordentlige, kjempegode farmorlefser, to forskjellige sorter. Siden ingen av oss er drevne lefsebakere, var vi veldig spente på hvordan det kom til å gå. Det var ikke bare bare å klare å kjevle leivene store nok, eller få dem på takken uskadet. Men resultatet ble så bra at jeg tror at til og med farmor ville blitt imponert. *Stolt!* Nå når vi vet at det funker, håper jeg vi får bakt en god del til i løpet av året. Det vi bakte denne gangen var bare noen små prøveporsjoner, og disse lefsene får definitivt bein å gå på. Man må gi bort det meste, hvis ikke sitter man bare og spiser opp alt selv. Haha. Jommen bra det da er perfekte gaver å gi bort til alle anledninger, og mye mer fornuftig enn ubrukelig nips!

_DSC0224

I dag har jeg gjort unna noen småærender, postet en hyggelig pakke i posten, leitet fram symaskinen min fra glemselens hylle (mer om det kommer) og tatt et steg nærmere å gjøre noe jeg har planlagt ganske lenge, nemlig å lage min egen markkompost. Den prosessen har ikke gått fort akkurat, siden jeg først begynte å tenke på det for mange måneder siden, men i dag har jeg i hvert fall funnet noen bokser jeg kan ha den i. Kjøpte noen resirkuleringsbokser på Clas Ohlson som er små nok til å passe på kjøkkenet,  som jeg håper kan funke. Prøvde å kjøpe mark også, men det var helt utsolgt i butikkene jeg var innom (levende mark er visst ikke en overskuddsvare i begynnelsen av januar), så da må prosjektet vente litt til, til jeg har fått tak i dem. Men forhåpentligvis får jeg kommet i gang snart sånn at jeg har litt god jord klar til balkongplantene skal ut til våren. Har aldri prøvd å ha hverken kompost eller balkong før, så det blir spennende. :)

Forøvrig, hva ellers? Dette var middagen min i dag: (deilig med litt luksus-hverdagsmat etter all julematen!)

_DSC0232

Her er min fine nyttårs-blomsterbukett som lyser opp i stuen og har gjort meg ekstra glad de siste dagene:

_DSC0176

Og her er nyttårsforsettet mitt for 2016. Syns jeg har hatt en god start med å leve opp til det, i hvert fall!

_DSC0219

Godt nyttår!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s