Sirupdag

I dag er en treig dag. Som sirup. Som ekkel, gjørmete sirup som har gått ut på dato og ikke smaker noen ting. Hodet virker ikke. Ansiktet virker ikke. Jeg har glemt hvordan man smiler. Øynene mine renner. Jeg kjenner meg oppslukt av mørke og vil bare ligge på sofaen og se ut på ingenting. Alt går i sakte film.

Jeg vet hvordan det er å være deprimert, og syns derfor det er veldig skummelt å oppleve dager som minner meg om den følelsen. Som om livet er meningsløst, og ingenting man gjør er noen vits. At man ikke har noen grunn til å komme opp av sengen. Ingenting å glede seg til. Ingen tiltakslyst. Alt er et ork, og det fins ingen lyspunkt. Jeg er alene. Livet er verdensrommet, og jeg svever rundt som en satelitt.

Objektivt vet jeg at det er en fase. Objektivt vet jeg at livet er meningsfullt, at jeg har mye å glede meg til, mye å bidra med, mange som er glad i meg, mange spennende ting å oppleve, mange gode minner å skape. Men akkurat i dag, akkurat nå, føler jeg det ikke.

Så derfor skriver jeg ned noen ting som jeg er takknemlig for, sånn for å minne meg selv på at sånn som i dag er ikke sånn livet egentlig er, og sånn jeg føler meg nå er ikke sånn jeg egentlig føler meg.

  • Jeg er takknemlig for de hele førti minuttene i dag morges hvor Linus lå i armene mine, helt inntil meg, og sov mens jeg kunne ligge med kinnet inntil pelsen hans og høre ham puste.
  • Jeg er takknemlig for at jeg lever, og at kroppen min virker – at jeg kan gå, springe, gå turer i skogen og slippe å bekymre meg for helsen.
  • Jeg er takknemlig for to fine, lange samtaler jeg hadde med to gode venner i går.
  • Jeg er takknemlig for sengen min. Den varme, myke, gode sengen min.
  • Jeg er takknemlig for at det snart er juleferie, at jeg skal være med familien min og at jeg skal hjem til et BADEKAR.
  • Jeg er takknemlig for at 2017 snart er ferdig, at 2018 snart begynner og at hver dag som går bringer oss litt nærmere våren og lysere dager.

20171203_110337

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s